Letter to Neos Kosmos in Greek

Συγχαίρουμε την ελληνική κυβέρνηση που τελικά αναγνώρισε μια πραγματικότητα που οι περισσότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα ήξεραν.Η Χρυσή Αυγή είναι μια φασιστική, εγκληματική συμμορία που φοράει τη μάσκα ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος και κοινωνικού κινήματος. Το λυπηρό γεγονός είναι ότι (η κυβέρνηση) περίμενε έως ότου η Χρυσή Αυγή δημιουργήσει βαθιούς συνδέσμους με την αστυνομία, το στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες, γινόμενη έτσι μια βίαιη, παραστρατιωτική δύναμη, δολοφονώντας αρκετούς ανθρώπους, πριν δράσει εναντίον της.

Σημειώνουμε εδώ ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που για χρόνια ανέχεται τη βία της Χρυσής Αυγής στους δρόμους και τις ρατσιστικές και αυταρχικής προκλήσεις της χωρίς επικρίσεις, εν μέρει επειδή η δεξιά πτέρυγα της ΝΔ συμμερίζεται σε μεγάλο βαθμό τις απόψεις της Χρυσής Αυγής και πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προετοίμαζε το έδαφος για μια “πιο σοβαρή” Χρυσή Αυγή που θα μπορούσε να πάρει μέρος ως εταίρος σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό που θα σταθεροποιήσει την κυριαρχία της Τρόικας και του Μνημονίου στην Ελλάδα.

 

Ας είμαστε σαφείς: η καταστολή αυτή (κατά της Χρυσής Αυγής) ήταν το αποτέλεσμα της πίεσης της ελληνικής κοινωνίας, να υπάρχει επιτέλους αντίδραση σε μια ομάδα που λειτουργούσε μέχρι τώρα υπό πλήρη ατιμωρησία καθώς και εξαιτίας της επιθυμίας της ΝΔ να πάρει πίσω έναν κόσμο από ένα πολιτικό αντίπαλο που έως τώρα δρούσε υπό την αμερόληπτη λειτουργία του ελληνικού Κράτους.

 

Ωστόσο, η πίεση αυτή πρέπει να διατηρηθεί για να εξασφαλιστεί ότι θα υπάρξει μια πραγματική μεταρρύθμιση των κρατικών θεσμών και ένα τέλος στην κυριαρχία της Τρόικας και του Μνημονίου που έχει καταστρέψει και συνεχίζει να καταστρέψει την Ελλάδα. Θα πρέπει να κόψουμε τις ρίζες και τα κλαδιά του ναζισμού.

 

Ωστόσο, η ανάπτυξη της Χρυσής Αυγής απλώνεται πέρα από την Ελλάδα, στη Μελβούρνη. Έχουμε λάβει πληροφορίες ότι το τμήμα της Μελβούρνης της Χρυσής Αυγής μάζεψε πρόσφατα 50.000 δολάρια για να στείλει στο κόμμα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους υποστηρικτές της, για να χρηματοδοτηθούν οι “φιλανθρωπικές” δραστηριότητές της.

Καλούμε τον ελληνο-αυστραλιανό Τύπο να ερευνήσει αυτές τις πληροφορίες περί μαζέματος αυτών των χρημάτων και να ερευνήσει εάν τα μέλη της τοπικής Χρυσής Αυγής εξήγησαν σε όσους έδωσαν χρήματα πού επρόκειτο να πάνε αυτά τα χρήματα και για ποιο σκοπό.

 

Πρόσφατες έρευνες για την κομματική διάρθρωση της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα έδειξαν το μέγεθος της παραστρατιωτικής της πτέρυγας που χρησιμοποιείται πλέον για να επιτίθεται στους πολιτικούς της αντιπάλους και μετανάστες και είναι εξαιρετικά πιθανό τέτοιες δωρεές, όπως αυτή από τη Μελβούρνη (πάντα με βάση τους υποστηρικτές της οργάνωσης) να χρησιμοποιηθούν για να ενδυναμώσουν και διατηρήσουν αυτό το παραστρατιωτικό δίκτυο βίας και όχι για συσσίτια ή φιλανθρωπικές δραστηριότητες που διοργανώνονται μόνο και μόνο για τις κάμερες.

 

Το γεγονός ότι μαζεύτηκαν χρήματα από την ελληνοαυστραλιανή κοινότητα για να στηριχθεί ένα πολιτικό κόμμα που πραγματοποιεί δολοφονίες και προωθεί την οργανωμένη βία υπό τις διαταγές της ηγεσίας του, είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που ενδέχεται να καταστρέψει την εικόνα μας στα μάτια της ευρύτερης αυστραλιανής κοινωνίας.

 

ο μαχαίρι που κόβει το ψωμί σε ένα από τα συσσίτια-σόου της Χρυσής Αυγής είναι το ίδιο μαχαίρι που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και τον Shehzad Luqman.

 

Πρωτοβουλία “No to Golden Dawn in Melbourne”

(Μελβούρνη)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s